Sociale Verzekeringsbank
Jaarverslag 2012

Hoe toon je de urgentie van vergaande verandering?


Het jaarverslag voor de SVB vraagt aandacht voor de vele veranderingen die gelijktijdig plaats­vinden. Nu. Nieuw beleid wijzigt de uitvoering van alle 20 regelingen, terwijl bezuinigingen op interne budgetten stevig in de organisatie snijdt. Deze uitdagingen worden tegemoet getreden met slimmere ICT en data uitwisseling met andere (overheids-)organisaties. En niet alleen zijn er veel méér veranderingen dan in voorgaande jaren, ook moeten die veranderingen sneller worden geïmplementeerd.


We illustreerde deze urgentie door op fotografie van alledaagse gebeurtenissen de achterliggende processen te tekenen. Krijg je een kind, verblijf je in het buitenland, verhuis je? Zonder dat je er bewust van bent, gaan er bij de SVB processen lopen om de effecten op jouw sociale zeker­heids­rechten bij te houden. Deze illustratieve stijl trokken we door naar infographics en typografie, zodat er een speels en warme sfeer ontstaat in een zakelijk boekwerk.

Het verslag werd enthousiast ontvangen en zo kwam de boodschap van de Raad van Bestuur helder aan bij de stakeholders.
Op het juiste moment. Nu.


 

Fotoshoot

Collega’s van de SVB bediscussiëren de voordelen van verdere automatisering van processen terwijl fotograaf Annabel Oosteweeghel met een scherp oog te werk gaat.