Kinderboekenmuseum
Collage-uitvind-teken-schrijf-knip-plak-schilder boekje

Hoe kan je kinderen leren kijken naar kunst?


‘Kleur je wereld’ is een speels én educatief boekje dat we maakten voor het Kinderboekenmuseum in Den Haag, als interactief element bij de tentoonstelling ter ere van de prachtige illustraties van wijlen Sieb Posthuma. Door kunst niet aan de muur te hangen maar er juist actief iets mee te doen, belichaamt het boekje de missie van het museum om kinderen en ouders in tentoonstellingen te laten participeren.


Taken By Storm bedacht de diverse activiteiten in het boekje in samenwerking met Suzanne Hallenga, die pedagogische inzichten inbracht. De illustraties werden respectvol geplaatst en toch geeft het boekje kinderen de ruimte om te experimenteren met elementen uit de illustraties en zelf iets nieuws te maken, voortbordurend op de voorbeelden van Sieb. De oplage van 20.000 stuks werd verkocht in de boekwinkel van het museum en gingen als warme broodjes over de toonbank!


Uitgestansde vormen? Kras er maar overheen, want op de volgende bladzijde wacht je een verrassing!

Hoe zou die tekening er verder uit moeten zien? Maak hem af met zonder je pen van het papier te halen, en sla dan de bladzijde om. Lijkt jouw tekening op de originele illustratie?