CRISP Platform
CRISP Magazine #5

Hoe sluit je knallend af wat net op stoom komt?


CRISP Platform is een samenwerking tussen onderzoekers en ontwerpers van creatieve bedrijven, onderwijsinstellingen en industriële partners. In ruim vier jaar tijd werd gewerkt in acht innovatieve projecten die het blikveld op het ontwerpen voor Product Service Systems verruimden. Ontwerpers leren de waarde van onderzoek en hoe het toe te passen. Onderzoekers krijgen inzicht in de ontwerppraktijk en hoe hun onderzoek in kan spelen op de doelstellingen van de industrie. CRISP is hét voorbeeld hoe wetenschappers, ontwerpbureaus en de industrie samen kunnen innoveren.

Taken By Storm verzorgde alle vijf issues van het CRISP magazine. In het dubbeldikke laatste nummer vieren we de behaalde resultaten maar reflecteren ook op de toekomst. Wat werkt, wat niet, wat vraagt om meer studie en hoe kan dat in de ontwerppraktijk worden geïntegreerd? Aangewakkerd door het enthousiasme waarmee CRISP door overheid, bedrijfsleven en de eigen sector is ontvangen, gaan de projecten door. CRISP is afgerond, maar de creatieve sector is nog lang niet klaar.

De kleuren spatten van de cover: met een (letterlijke) knal ronden we het project af en inspireren we weer nieuwe innovatieve samenwerkingen. De foto werd gemaakt in nauwe samenwerking met beeldenmaker Rutger Prins. Hij schoot de explosie van pigmentpoeder met behulp van flitsfotografie op hoge snelheid.

CRISP Magazine is een tastbare weerslag van de theoretische inzichten uit de projecten. Zo inspireren we meer dan 200 projectleden, die in deze vorm van elkaar leren. Taken By Storm maakt het magazine in intensieve samenwerking met het redactieteam, waarbij de uitdaging is om de complexe informatie te ontrafelen tot een helder visueel verhaal. De vier thema’s in het issue dragen elk hun eigen kleur, en kruisverwijzingen tussen projecten tonen relevante verbanden.


Illustrator Jan Rothuizen wilde altijd al een luchthaven in zijn portfolio opnemen. Zijn dunne lijnen stijl maakt het gekrioel en de veelzijdigheid van deze transitlocatie goed voelbaar.

Per thema ontwikkelde Taken By Storm een infographic die de complexe materie zodanig verbeeldt dat de lezer niet alleen visueel maar ook cognitief wordt getrakteerd.

Een van de grote voordelen van vier jaar lang met 300+ projectleden samenwerken is dat er heel veel gedaan is. En die data kan je uitstekend visueel weergeven.

Ook jazz vraagt om uitmuntende techniek, terwijl het resultaat losjes overkomt.

 

Het proces

Het stormt hier op de studio — Samen met het redactieteam wordt er hard gewerkt aan het samenbrengen van inhoud en vorm.

Poeder met pure pigmenten.

De geest is uit de fles — Nieuwe cover in de maak met een hogedrukspuit, bakken holi poeder, en wat magie van beeldenmaker Rutger Prins.

Beeldenmaker Rutger Prins.

Rutger Prins schoot de explosie van pigmentpoeder met hoge snelheid flitsfotografie.

Rutger’s studio is volledig ingericht om wonderschone dingen te maken. En daarvoor moet je soms heel vies worden.