Sociale Verzekeringsbank
Online jaarverslag 2013

Wat gaat er schuil achter de sociale zekerheid?


De Sociale Verzekeringsbank voert wetten en regelingen uit voor onze overheid. De grootschalige en efficiënte automatisering die zij hiervoor inzetten, genereert big data over onze samenleving. Die data analyseren zij zelf al jaren, maar willen die ook toegankelijk en inzichtelijk maken voor een breed publiek. In plaats van een gedrukt jaarverslag met een jaarlijkse frequentie, publiceren ze de gegevens nu online, waardoor de data voortdurend uitgebreid en bijgewerkt kan worden. Het kennisplatform dat zo wordt gevormd, heeft een verhalende schil, die jaarlijks wordt vernieuwd.


Om relaties te verleiden zich te verdiepen in de data, ontwikkelden we een uitvouwbare brochure waarin de verhalen worden aangekondigd en de kerncijfers weergegeven. Een week na verzending volgde een email waarin een animatie het geheugen van de ontvangers opfriste.

Taken By Storm ontwikkelde het inhoudelijke concept met Roos & Van de Werk, verzorgde de art-direction op fotografie, illustreerde de belangrijke data en maakte het visuele ontwerp van de interface. Online rapportage specialisten F19 verzorgden de implementatie.

Bekijk het jaarverslag.


 

Fotoshoot

Mark Kuipers fotografeerde ook zijn vriendin en zoontje als model.